New_Logo_Transparent

בונוס לנרשמות - כלי הגשמה מס' 2

התמדה נכונה עם חוק המשיכה

(המיתוס והאמת מאחורי התמדה)

תמלול ההקלטה -

שלום לכולן. היום אני רוצה לדבר על כל הנושא של התמדה, בהקשר של חוק
המשיכה.
לכולנו כנראה מכרו באיזשהו שלב, ורוב הסיכויים שגם קנינו, את הסיפור שהתמדה מביאה תוצאות. שאם אנחנו באמת רוצות להצליח במשהו, אז השיטה היא להתמיד.
וגם אם לא הולך ולא מצליח ולא מסתדר, לקום ולהמשיך לנסות.
הצד השני של המטבע הוא מה שקורה כשאנחנו לא מנסות. נגיד ניסיתי 3 פעמים
לרדת במשקל עם כל מיני דיאטות ולא עבד… נשברתי. לא התמדתי. אז במקום הזה,
המחשבה שלא התמדתי ולכן זה הגיוני שלא השגתי את היעד שלי, לא מקדמת אותי,
להפך – היא משאירה אותי בלופ שאני קודם כל צריכה להתמיד, ואז אני אראה
תוצאות.
אז בעצם יש לנו כאן 2 מצבים: המצב שבו אני פועלת ופועלת ומצפה לתוצאות, והמצב שבו אני לא מצליחה להתמיד וכתוצאה מזה אני כנראה מצפה, אולי חלק בתת מודע אפילו, לא לקבל את מה שכיוונתי אליו.


אז איך בעצם התמדה נכנסת לכל הסיפור של עבודה עם חוק המשיכה?


בבסיס, חשוב להבין, שכשאנחנו מתמידות, אנחנו שופכות עוד ועוד אנרגיות אל תוך
היעד שלנו, אל תוך החזון והמטרות. זה אומר שחלק מהזמן אנחנו נשפוך לשם אנרגיות טובות ואופטימיות, אנרגיות של עשייה, וחלק מהזמן אנחנו עלולות להתמיד גם במצבים של כעס או תסכול או עייפות, ואז, אלו האנרגיות שאנחנו שופכות פנימה…


זה יכול ליצור מצב של שני צעדים קדימה ואחד אחורה, או יותר גרוע, צעד קדימה ושניים אחורה…כי אם נחזור לדוגמא מקודם, שבה אני מנסה לרדת במ שקל, אז אם
החלטתי לאכול סלט וחזה עוף כל יום (אין לי מושג, אני לא באמת עושה דיאטות…)
ואני דובקת בזה, גם כשבא לי וגם כשממש לא בא לי, אז מאד יכול להיות שיש שם גם תחושת תסכול, או תחושת קיפוח, או עצבים, ושום דבר מאלו לא הולך לעזור לי להתקדם לעבר המטרה שלי, כמו שאנחנו יודעות, כי חוק המשיכה עובד עם מה שיש,
ומביא עוד ממנו.


זה לא שונה כשאנחנו מתמודדות עם נושאים של שפע וכסף. כשאנחנו רוצות לעבוד עם חוק המשיכה, אנחנו חייבות להתחיל להתייחס לכל הנושא של התמדה מהזווית האנרגטית… שבה הפעולה פחות חשובה מהאנרגיה שהיא מייצרת.


וזה מה שחשוב לי שתיקחו מהשיחה הזאת היום:
התמדה תייצר תוצאות הרבה יותר מהר, אם נתמיד בעיקר כשזה עושה לנו טוב.
וכן, יש דברים שבהם לא יצליח לנו להתמיד, בלוגיקה הזאת, כי רוב הזמן זה לא עושה לנו טוב… וזו סיבה מצוינת לא להמשיך לעשות את זה!


ותכף נדבר על מה שאפשר לעשות במקום…
ואני רוצה קודם לתת דוגמא: כשהייתי קטנה ממש רציתי ללמוד לנגן בגיטרה,אז קנו לי גיטרה והייתי מנגנת קצת והיה כואב לי נורא באצבעות, מי שלמדה בטח מכירה את זה…


ואמרו לי שרק אם אני אתמיד מספיק זמן, זה יפסיק לכאוב… וניגנתי עוד קצת והמשיך לכאוב, ודי מהר הפסקתי, לא הצלחתי לשרוד את השלב הראשון הזה. לא התמדתי.
והקושי הוא אף פעם לא בלהפסיק משהו שלא עושה לנו טוב, הקושי הוא במחשבה על מה יבוא אחר כך, מה נפסיד כתוצאה מזה… אז אני מזמינה אתכן למצוא משהו כזה, מההווה או מהעבר, משהו שלא התמדתן איתו. ולבדוק ככה, מה המהות של הדבר הזה? מה באמת קשה להפסיד? על מה קשה לוותר?
תחשבו על זה שניה…

אם ניקח את הדוגמא של הגיטרה, אני בעצם רציתי תחביב שימלא אותי בתחושות טובות. ואח”כ מצאתי המון כאלה, שבאמת מילאו אותי בתחושות טובות.
אם ניקח את הדוגמא של הדיאטה, אולי יש שם רצון להיראות טוב יותר, לקבל תגובות אוהדות מהסביבה או להרגיש תחושת ניצחון והצלחה…
החיבור הזה למהות, של מה שאנחנו רוצות להרגיש ולחוות, מאפשר לחוק המשיכה להביא לנו דרך שבה קל וכיף יותר להתמיד.

אפשר להסתכל על זה ככה: ההתמדה הכי חשובה, היא זו האנרגטית, להמשיך ולבחור במסלול שמייצר את האנרגיות הנכונות, גם אם זה אומר שכמו בווייז, יהיה לנו “חישוב מסלול מחדש” מדי פעם…

ההתמדה מהסוג הזה, בעצם מחייבת אותנו גם לשים לב
מתי אנחנו לא באמת שם, ולדעת לעזוב, להניח בצד.
יכול להיות שמחר כן יתחשק לנו ויכול להיות שלא… אבל אם קופצת מחשבה או אמונה שעדיף “לעשות בכוח”, העיקר להתמיד, חשוב להפוך אותה לפעמון אזהרה, ואז לחזור למקום האנרגטי ולבדוק מה אנחנו ממש עכשיו שופכות פנימה, לתוך היעד
שלנו.

וזה מביא אותי לחלק השני, שם בעצם אנחנו מצפות שדברים לא יקרו, אם לא היו פעולות עקביות שאמורות להוביל למטרה הזאת. וכאן אני רוצה לנפץ מיתוס. האמת היא, שאם תשפכו חצי מהמאמצים ומהאנרגיות לתוך מטרה מסוימת, אבל זה יהיה החצי הנכון, החצי החיובי, התוצאות תהיינה מדהימות, ביחס ל”התמדה המסורתית”, בואו נקרא לזה ככה.
ואני ממש רוצה שתתחילו לחפש דוגמאות, למצבים של “התמדה מסורתית”, ואם יש לכם, אז גם למצבים שאולי בעבר חשבתן שמה שאתן עושות לא נחשב התמדה, כי עשיתן רק כשזה הרגיש טוב, אבל עם המשקפיים של חוק המשיכה, זה מתחיל
להיראות כמו התמדה נכונה יותר… מדויקת יותר?

ותנסו ככה למפות את הדוגמאות מהחיים שלכן לשתי הקטגוריות האלה…
הסיבה שזה תרגיל ממש חשוב, היא שלא משנה מה אדם אחר ממליץ לנו, רק אם אני אמצא דרך להוכיח לעצמי שזה מתקיים ונכון גם עבורי, וגם בחיים שלי, (או לפחות יש פוטנציאל שזה יהיה נכון) זה ירגיש לי מדויק לשנות ולפעול בדרך פעולה חדשה, בהתאם להמלצה שקיבלתי. אחרת, זה פשוט לא יעבוד.

אוקיי. ואם כבר דיברנו על למצוא הוכחות בחיים שלכן, יש עוד משהו שאני ממליצה עליו כשיעורי בית בהקשר של התמדה. כל היופי של עבודה עם חוק המשיכה הוא שלא מדובר בעבודה לינארית.

הרבה פעמים נדמה לנו שההתקדמות שלנו היא לינארית כי ככה העולם עובד, עקב בצד אגודל… מרוויחים מעט ואז מתקדמים ומרוויחים יותר ושוב, ושוב… אבל העולם משקף את האמונה שלנו, ולכן, הוא יציג התקדמות לינארית רק אם זה מה שאתן מאמינות שאפשרי עבורכן. באותה מידה שאם אתן מאמינות בהתקדמות אקספוננציאלית, שזה בעצם הגרף שמזנק מהר למעלה, העולם ישקף גם את זה.

ולכן, אני מזמינה אתכן לבדוק מהו סט האמונות הנוכחי שיש לכן סביב התמדה והתקדמות, ולבדוק מה עולה כשאתן מחליפות את ה”התמדה המסורתית”, כמו שקראנו לה, בהתמדה שמתמקדת בלעשות מה שמרגיש טוב, ולפעול כשזה מרגיש נכון.

רוצה להרחיב את קיט כלי ההגשמה שלך?

קבלי ממני 14 כלים לזימון ולהגשמה שמייצרים לי תוצאות כבר שנים